Λαχταριστό πιάτο με χοιρινές μπριζόλες και πουρέ κουνουπιδιού με άρωμα σχοινόπρασου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουνουπίδι σε φουντίτσες
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 1/2 φλ. σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας σχοινόπρασο
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 230 gr μανιτάρια
- 1/2 φλ. λευκό γλυκό κρασί
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε δύο φλιτζάνια νερό με το κουνουπίδι, ένα κλωνάρι δενδρολίβανο και μισό κουταλάκι αλάτι σε μια κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν.
- Κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά, βράσε για 10 λεπτά, σούρωσε το κουνουπίδι και πέταξε το δενδρολίβανο.
- Ρίξε το τυρί στο κουνουπίδι και μία κουταλιά βούτυρο και ανακάτεψέ τα μέχρι να γίνουν πουρές.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο και το σχοινόπρασο και κάλυψέ το να διατηρηθεί ζεστό.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες σε όλες τις πλευρές τους, λιώσε μια κουταλιά βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε δόσεις ψήσε το κρέας για περίπου πέντε λεπτά από την κάθε πλευρά και μετάφερέ το σε μια πιατέλα.
- Ρίξε στο τηγάνι άλλη μία κουταλιά βούτυρο, χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ψιλοκομμένο δενδρολίβανο για περίπου ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε και τα μανιτάρια σε φέτες και ψήσε για περίπου τρία λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι το κρασί, άφησέ το να εξατμιστεί για δύο λεπτά και πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου.
- Βράσε τη σάλτσα για τέσσερα λεπτά και επανάφερε τις μπριζόλες στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
- Μοίρασε τον πουρέ κουνουπιδιού στα πιάτα και σέρβιρε με τις μπριζόλες και τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ