Τραγανές χοιρινές μπριζόλες με επικάλυψη από φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα μουστάρδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 2 φλ. αλεύρι γοχ
- 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 2 φλ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες σε όλες τις πλευρές τους.
- Πέρασε κάθε μπριζόλα από το αλεύρι, έπειτα από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το τριμμένο φιστίκι.
- Αλατοπιπέρωσε ξανά ελαφρώς τις μπριζόλες και άφησέ τες σε μια επιφάνεια κοπής.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι και δύο βούτυρο.
- Βάλε τις μπριζόλες στο τηγάνι να ψηθούν για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε τις μπριζόλες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρισε το κρεμμύδι με μία κουταλιά λάδι και μία βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα δύο λεπτά.
- Ρίξε και τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και έπειτα το ζωμό κοτόπουλου, ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουν τα υπολλείμματα.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και σιγόβρασε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σέρβιρε τις μπριζόλες, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα μουστάρδας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ