Το Donkey & The Carrot είναι η απόδειξη πως η κουζίνα και η μαγειρική δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Συνταγές από εσάς για εσάς, με λεπτομερή περγραφή και φωτογράφηση που θα ζήλευε κάθε βιβλίο συνταγών. Τώρα που τα κυδώνια αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά, διαλέξαμε αυτή τη συνταγή…ετοίμασε την και δεν θα χάσεις.
Δες κι άλλες συνταγές στο http://donkeyandthecarrot.blogspot.com/
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 πανσέτες (2 για κάθε άτομο)
- 2 κυδώνια, καλά καθαρισμένα, κομμένα… κυδωνάτα! (ραντίστε τα με λίγο λεμονάκι να μη σας μαυρίσουν)
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
- 1 λεμόνι, καθαρισμένο χωρίς το λευκό μέρος, κομμένο σε χοντρές φέτες
- Λίγο δεντρολίβανο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 4 – 6 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος τους, ψιλοκομμένα
- Αλατι, Πιπέρι
- 3-4 κ.σ. πετιμέζι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα γουόκ ή σε αντικολλητική κατσαρόλα, σώταρε τις πατάτες, μετά τα κρεμμυδάκια μετά τις φέτες απο το ένα σκόρδο, το μισό λεμόνι σε φέτες (ξεφλουδισμένο) λίγο αλάτι και μετά τα κυδώνια
- Σώταρε και ανακάτεψε γρήγορα, αλλα χωρίς να διαλύσεις τα κυδώνια
- Πρόσθεσε ενάμιση φλιτζάνι νερό και άφησε τα υλικά να μαλακώσουν
- Τα κυδώνια θα μαλακώσουν πρώτα, οπότε αφαίρεσέ τα με μια τρυπητή κουτάλα. Άφησε τις πατάτες μέχρι να γίνουν
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, βάλε τις πανσέτες -αφού τις αλατοπιπερώσει – σε δυνατή φωτιά να πάρουν ελαφρώς χρώμα
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία, πρόσθεσε το δεντρολίβανο, το άλλο σκόρδο σε φέτες, το υπολοιπο λεμόνι σε φέτες και λίγο λάδι
- Όταν οι πανσέτες είναι έτοιμες, ρίξε τα κυδώνια να πάρουν λίγο χρώμα και μυρωδιά. Σώταρε κουνώντας το τηγάνι και πρόσθεσε 3-4 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
- Άφησε για ένα λεπτό ή και λιγότερο μέχρι να καραμελώσει
- Όσο για το συνοδευτικό, όταν γίνουν οι πατάτες απλώς τις λιώνεις μαζί με μερικές σκελίδες σκόρδου και μια φετούλα λεμονιού
- Μετά αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο λάδι και… ένας λεμονάτος πουρές , χωρίς γάλα είναι έτοιμος
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ