Μοσχαρίσιος κιμάς σιγομαγειρεμένος σε μαύρη μπύρα με κόκκινα φασόλια και μπαχαρικά. Extra spicy και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για τους χειμερινούς μήνες και για όσους προτιμούν να δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
- 1 κουτί ντοματοπολτός
- 2 κ. σούπας κύμινο
- 1 κ. σούπας πάπρικα καπνιστή
- 1 κ. σούπας μπούκοβο
- 1 κ. σούπας σκόνη chili
- ¼ φλ. νερό
- 1 μεγάλο κουτί μαύρη μπύρα
- 4 κ. σούπας cheddar τριμμένο
- 1 φλ. γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το λάδι και τον κιμά με το αλατοπίπερο και τσιγάρισε.
- Όταν ο κιμάς καβουρδιστεί αφαίρεσέ τον από την κατσαρόλα και ρίξε το κρεμμύδι.
- Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, επανάφερε τον κιμά στο σκεύος και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε τα φασόλια, την ντομάτα, τα μπαχαρικά, το νερό και την μπύρα.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με καπάκι και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα.
- Σέρβιρε με τριμμένο τσένταρ και γιαούρτι.
Tip
Αντί για chili μπορείς να χρησιμοποιήσεις πράσινο tabasco που είναι αρκετά πιο ήπιο και να σερβίρεις με μεξικάνικες τορτίγιες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ