Το λατινικό του όνομα προδίδει και την καταγωγή του. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν νόστιμο πιάτο με βάση τον κιμά και διάφορα λαχανικά, μπαχαρικά και μυρωδικά. Ιδανική επιλογή για γευστική και ελαφριά διατροφή.
280 Θερμίδες/Μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά σε λεπτά στικ
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτά στικ
- 3 μέτρια καρότα τριμμένα
- 7-8 πράσινες ελιές με πιπεριά στη μέση κομμένες σε ροδέλες
- ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κονσέρβα τοματάκια χωρίς αλάτι
- 2 γαλλικές σαλάτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σόταρε τον κιμά, σπάζοντάς του σε τρίμματα με μια ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά (λίπη).
- Βάλε 1 κ.σ λάδι στο τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρφο να γυαλίσουν. Πρόσθεσε τις πιπεριές και το καρότο και συνέχισε το σοτάρισμα να μαλακώσουν καλά. Βάλε τώρα τον κιμά και πάλι στο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε τα φύλλα δάφνης και τις ελιές. Σβήσε με το κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Πρόσθεσε τα τοματάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Άφησε το μείγμα να πάρει βράση για 20′ λεπτά περίπου. Πέταξε τα φύλλα δάφνης
- Κράτησε τα εξωτερικά, αλλά τρυφερά φύλλα των μαρουλιών και φόρμαρέ τα σαν φωλιές. Γέμισε 8 φύλλα με τον κιμά, αφού κρυώσει ελαφρά και σέρβιρε.
Tip
Στράγγιξε τον κιμά αφού τον σοτάρεις. Έτσι θα αφαιρέσεις από το φαγητό σου μεγάλο μέρος του λίπους που βγήκε στο τηγάνι με το ψήσιμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ