Φτιάχνεις κεφτεδάκια με χοιρινό κιμά, τα κάνεις super καυτερά (ή όσο αντέχεις!) και τα σερβίρεις σαν mini burgers… Τέλεια ιδέα για το finger food party!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κιλό χοιρινό κιμά
- 1 1/3 κ.σούπας αλάτι
- 4 μικρές καυτερές πιπερίτσες λιωμένες
- 1/4 φλιτζ. άλμη από πίκλες
- 5 φέτες λευκό ψωμί ψίχα
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 24 μικρά ψωμάκια για μπέργκερ ψημένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώσε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και άλειψέ το με το ελαιόλαδο.
- Βάλε το κρέας, το αλάτι, τις πιπεριές, την άλμη, το ψωμί και τα αυγά σε μεγάλο μπολ. Ζύμωσε το μείγμα καλά.
- Πλάσε 24 μπιφτέκια και βάλτα στο ταψί να ακουμπάνε το ένα το άλλο.
- Ψήσε για περίπου 15 με 20 λεπτά. Άφησέ τα να κρυώσουν 5 λεπτά πριν τα βγάλεις από το ταψί.
- Ζέστανε τη σάλτσα σε μεγάλη κατσαρόλα και βάλε μέσα τα μπιφτέκια ίσα να πάρουν μια βράση.
- Βάλε από ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και μια κουταλιά σούπας σάλτσα.
- Στερέωσε με οδοντογλυφίδες και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ