Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού έχει μια λαχταριστή πρόταση για να συνδυάσεις κολοκύθα με πανσέτα και πουρέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γραμμ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη
- 250 γραμμ. χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
- 2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 φλ. ζωμό κότας
- αλάτι ,πιπέρι
- Για τον πουρέ:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφαίρεσε το περίβλημα από τα λουκάνικα και ψιλόκοψέ τα.
- Αφού καθαρίσεις εξωτερικά την κολοκύθα από τη φλούδα και εσωτερικά από τους σπόρους και τις ίνες, την κόβεις σε καρέ και τη βράζεις για 10΄ να μαλακώσει. Τη στραγγίζεις και την πολτοποιείς στο μπλέντερ.
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ρόδισε την ψιλοκομμένη πανσέτα.
- Ρίξε το λουκάνικο και το κρεμμύδι. Άφησε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, το δεντρολίβανο και σβήσε με το κρασί.
- Άφησε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί τελείως το κρασί.
- Πρόσθεσε τον πουρέ κολοκύθας και το ζωμό.
- Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα κολοκύθας και βράσε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15΄ μέχρι να ενωθούν τα αρώματα και να πυκνώσει η σάλτσα.
- Για τον πουρέ: Καθάρισε, πλύνε και κόψε τις πατάτες σε μεγάλες μπουκιές. Κάλυψε με νερό, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε να πάρουν βράση.
- Βράσε τις πατάτες για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν.
- Στράγγισέ τες σε σουρωτήρι καλά, να φύγουν όλα τα υγρά. Είτε τις λιώνεις με πιρούνι είτε τις αλέθεις στο μύλο των λαχανικών για να γίνουν πιο λείες.
- Ζέστανε το βούτυρο και πασπάλισε με το μοσχοκάρυδο. Μόλις το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει και να ξανθαίνει ρίξε τον πουρέ πατάτας.
- Με ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε πολύ καλά και λίγο λίγο πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, φέρνοντας τον πουρέ στην πυκνότητα που θέλεις.
- Αλατοπιπέρωσε.
- Σέρβιρε με το ραγού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ