Δες μια παραλλαγή της συνταγής που ετοιμάζουν παραδοσιακά στις γιορτές των Χριστουγέννων οι Κεφαλονίτες. Η συνταγή γίνεται επίσης με κουνουπίδι και χοιρινό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό ψαχνό από σπάλα
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι πιπέρι
- 1 μέτριο λάχανο περίπου 1 κιλό
- 2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
- 2 μικρές καυτερές πιπεριές αποξηραμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό να βράσει ,προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα
- Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να σωταριστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε ζεστό νερό κι αφήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά να βράσει
- Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε τα λάχανο αφαιρώντας τα χοντρά μέρη του, και κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια
- Όταν το κρέας κοντεύει να βράσει προσθέτουμε αλάτι λίγο πιπέρι και βράζουμε για λίγο. Φροντίζουμε να έχει μείνει με αρκετή σάλτσα
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε για λίγο σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάχανο ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί
- Προσθέτουμε την πάπρικα και τις καυτερές πιπεριές ή το μπούκοβο αν θέλουμε
- Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε πάνω από το λάχανο το κρέας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ