Είναι το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού και αν του το σερβίρεις πικάντικο, τότε ένα είναι σίγουρο. Θα καταφέρεις να “ανάψεις” τα αίματα και το ενδιαφέρον για τη συνέχεια. Άσε που είναι και ένα πιάτο ιδανικό για τη σιλουέττα σου.
138 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¼ του φλιτζανιού σόγια σος
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 700γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κομματάκια
- 1 ματσάκι φρέσκα σπαράγγια
- 2-4 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 τσαμπί τοματάκια cherry
- 2 κ.σ. lime
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη σος σόγιας και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτύπησε να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε το σκόρδο, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά και το σησαμέλαιο
- Βάλε το χοιρινό σε κομμάτια σε σακούλα τροφίμων και πρόσθεσε τη μαρινάδα που έφτιαξες. Αφαίρεσε τον αέρα και ανακίνησε τη σακούλα να πάει παντού η μαρινάδα. Άφησε στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον
- Στο μεταξύ βάλε τα σπαράγγια σε νερό να βράσουν με ελάχιστο αλάτι για 10 λεπτά. Σούρωσε και πέρασε κάτω από κρύο νερό να κρατήσουν το χρώμα τους
- Βάλε σε μπολ το lime και το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε
- Βγάλε το κρέας από το ψυγείο και πέταξε τη μαρινάδα. Ψήσε στο γκριλ για 3′ με 5′ λεπτά από κάθε πλευρά να ψηθούν
- Σέρβιρε με τα σπαράγγια και τα ντοματάκια και περίχυσε με το lime με το μαϊντανό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ