Είναι το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού κρέατος. Στη συνταγή αυτή θα το απολαύσεις σε συνδυασμό με φρέσκα μανιτάρια και αρωματισμένο με λευκό κρασί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κιλό ψαρονέφρι
- 350 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 200 ml λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Το χυμό ενός λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το ψαρονέφρι σε μερίδες και βάλτο σε ένα μπολ. Άφησε το μέσα στο κρασί για 1-2 ώρες στο ψυγείο
- Κράτησε την μαρινάδα (το κρασί) και βάλε τα κομμάτια του κράτος σε μια κατσαρόλα
- Σόταρε το κρέας σε ελαιόλαδο να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές
- Ρίξε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια
- Όταν μαλακώσουν ρίξε τη μαρινάδα και “σβήσε” το φαγητό σου
- Σκέπασε το φαγητό και άσφησε το σε μέτρια φωτιά για τουλαχιστον 1 1/2 ώρα
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο ρίξε το χυμό λεμονιού
- Σέρβιρε με ρύζι ή βραστά λαχανικά (καρότα, πρατάτες, φασολάκια)
Tip
Διάλεξε με σύνεση το κρέας. Να είναι ροζ ζωηρό κι όχι κόκκινο σκούρο χρώμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ