Ψητή φριτάτα με αρνί και σπανάκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερή ομελέτα φούρνου με ψητό αρνί και μυρωδικά

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
  • ½ κ. γλυκού μπούκοβο
  • 300 gr αρνί σε φέτες
  • 100 gr baby σπανάκι
  • 8 αυγά
  • 5 κ. σούπας γάλα
  • 170 gr ανάμεικτη σαλάτα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε ένα πυρίμαχο τηγάνι μία κουταλιά λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο με πέντε “χεριές” τριμμένο μοσχοκάρυδο και το μπούκοβο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά
  • Ρίξε και το σπανάκι στο τηγάνι μέχρι να μαραθεί και μετάφερε τα υλικά σε ένα μπολ με το αρνί.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Καθάρισε το τηγάνι και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε τα αυγά και μαγείρεψε για δύο λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και πρόσθεσε το μείγμα αρνιού να μαγειρευτεί για περίπου πέντε λεπτά.
  • Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά και άφησε τη φριτάτα να “σταθεί” για πέντε λεπτά πριν σερβίρεις με τη σαλάτα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164