Ζουμερή ομελέτα φούρνου με ψητό αρνί και μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
- ½ κ. γλυκού μπούκοβο
- 300 gr αρνί σε φέτες
- 100 gr baby σπανάκι
- 8 αυγά
- 5 κ. σούπας γάλα
- 170 gr ανάμεικτη σαλάτα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε σε ένα πυρίμαχο τηγάνι μία κουταλιά λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο με πέντε “χεριές” τριμμένο μοσχοκάρυδο και το μπούκοβο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά
- Ρίξε και το σπανάκι στο τηγάνι μέχρι να μαραθεί και μετάφερε τα υλικά σε ένα μπολ με το αρνί.
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο.
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
- Καθάρισε το τηγάνι και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε τα αυγά και μαγείρεψε για δύο λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και πρόσθεσε το μείγμα αρνιού να μαγειρευτεί για περίπου πέντε λεπτά.
- Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά και άφησε τη φριτάτα να “σταθεί” για πέντε λεπτά πριν σερβίρεις με τη σαλάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ