Το αρνί είναι ταυτισμένο με τις εορταστικές μας στιγμές. Αυτή η συνταγή δεν έχει πολλά υλικά, θέλει όμως το χρόνο της για να μαριναριστεί το κρέας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ένα μέτριο αρνίσιο ποδαράκι χωρίς το κόκκαλο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες και ψιλοκομμένες
- 2 κ.σούπας λιωμένο δεντρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ακούμπησε το κρέας σου σε επιφάνεια εργασίας.
- Με ένα μυτερό μαχαίρι χάραξε το κρέας σε μερικά σημεία και άνοιξέ τα λίγο με τα δάχτυλά σου να δημιουργήσεις “τσεπούλες”.
- Βάλε σε βαθύ ταψί το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Βάλε το αρνί στο ταψί και γύρισέ το μερικές φορές να λαδωθεί από όλες τις πλευρές.
- Άφησέ το να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες, γυρίζοντάς το μερικές φορές.
- Άναψε το γκριλ. Αλατοπιπέρωσε το αρνί χωρίς να απομακρύνεις τη μαρινάδα.
- Ψήσε το σε δυνατή φωτιά γυρίζοντάς το συχνά. Αν έχεις θερμόμετρο φούρνου θα πρέπει να δείξει 125 με 130 βαθμούς για μέτρια ψημένο. Ο χρόνος που χρειάζεται για να ψηθεί εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα του ποδιού από 8 λεπτά μέχρι και 20 λεπτά.
- Μετάφερε το αρνί σε επιφάνεια κοπής, σκέπασέ το ελαφρά με αλουμινόχαρτο και άφησέ το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Κόψε το σε λεπτές φέτες για να σερβίρεις.
Tip
Μπορείς να μαρινάρεις το αρνί στο ψυγείο όλο το βράδυ και πριν το ψήσεις να το αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ