Ο Jamie Oliver αγαπά το καλό κρέας και οι συνταγές του είναι πάντα ενδιαφέρουσες, όπως αυτό το εορταστικό χοιρινό μπούτι που θα ικανοποιήσει κάθε καλεσμένο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ένα μπούτι χοιρινό με το κότσι και το δέρμα περίπου 3-4 κιλά
- 2 καρότα χοντροκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 16 μαύρα πιπέρια
- 1 πράσο καθαρισμένο και 1 φύλλο δάφνης δεμένα
- 2 πορτοκάλια
- 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σούπας χοντρό αλάτι
- 3 κ.σούπας φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 βάζο μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το μπούτι σε μεγάλη κατσαρόλα και σκέπασέ το με νερό.
- Ρίξε μέσα το καρότο, το σέλερι, τη δάφνη, τα πιπέρια, το πράσο.
- Καθάρισε τα πορτοκάλια (χωρίς το λευκό μέρος τους) και ρίξε τις φλούδες στην κατσαρόλα.
- Στύψ’ τα και ρίξε το χυμό στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι.
- Άφησε να πάρει βράση και μετά χαμήλωσε τη φωτιά στο χαμηλό να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο, σκεπασμένο.
- Ξάφριζέ το όποτε χρειάζεται.
- Κατέβασέ το από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει μέσα στο ζουμί για μισή ώρα.
- Βγάλε τα λαχανικά και κράτα το ζωμό για άλλη χρήση.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Προσεκτικά βάλε το κρέας σε ξύλο κοπής και με ένα μαχαίρι αφαίρεσε το δέρμα και μέρος από το λίπος.
- Χάραξε την επιφάνεια του κρέατος χιαστί και πιπέρωσέ το γενναία με το φρέσκο πιπέρι.
- Βάλε το κρέας σε ταψί και ψήστο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το λίπος και να είναι τραγανό.
- Βγάλτο από το φούρνο.
- Ανακάτεψε τη μαρμελάδα να γίνει λίγο πιο αραιή.
- Τρίψε το κρέας με δεντρολίβανο και άλειψέ το με μαρμελάδα.
- Βάλτο στο φούρνο για άλλη μια ώρα περίπου, περιχύνοντάς το τακτικά με μαρμελάδα μέχρι να ροδίσει.
Tip
Αν η μαρμελάδα πορτοκάλι δεν είναι του γούστου σου μπορείς να βάλεις μικρότερη ποσότητα βερίκοκο με την προσθήκη λίγου λεμονιού!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ