Πύργος ριγκατόνι με κιμά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σκεφτόμαστε αντισυμβατικά και σηκώνουμε τα ριγκατόνι όρθια στο πιάτο. Φτιάχνουμε έτσι έναν πύργο από ζυμαρικά γεμάτο απολαυστικό κιμά και λιωμένο τυρί!! Yummy.

Συστατικά

  • Αλάτι
  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • μισό κιλό κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή και γαλοπούλας)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • βούτυρο για το ταψί
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 230 γραμμ. ψιλοκομμένη μοτσαρέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίξε αλάτι και τα ριγκατόνι.
  • Μαγείρεψε να γίνουν αλ ντέντε.
  • Σούρωσε, ξέπλυνε με κρύο νερό και στράγγιξε καλά τα ζυμαρικά.
  • Ανακάτεψε μία κουταλιά λάδι με τα ζυμαρικά.
  • Ζέστανε τη δεύτερη κουταλιά λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τον κιμά και ανακάτεψε μέχρι να ροδίσει περίπου 10 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο, 1 κ. γλυκού αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψε άλλα 2 λεπτά. Ρίξε την ντομάτα και σιγόβρασε για άλλα 20 λεπτά.
  • Άλειψε μια μεγάλη κουμπωτή φόρμα με το βούτυρο.
  • Ανακάτεψε τα ριγκατόνι με την παρμεζάνα και βάλτα ένα ένα όρθια μέσα στη φόρμα.
  • Βάλε 2 φλιτζάνια κιμά πάνω από τα ριγκατόνι πίεζοντας να μπει στις τρύπες. Ψήσε για 15 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο και ρίξε τη μοτσαρέλα. Ψήσε για 10-15 λεπτά ακόμη να χρυσίσει λίγο το τυρί.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησε την “τούρτα” να κρυώσει για 15 λεπτά πριν την ξεφορμάρεις για να σερβίρεις.
  • Ρίξε σε κάθε κομμάτι λίγο από τον κιμά που περίσσεψε.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164