Σκεφτόμαστε αντισυμβατικά και σηκώνουμε τα ριγκατόνι όρθια στο πιάτο. Φτιάχνουμε έτσι έναν πύργο από ζυμαρικά γεμάτο απολαυστικό κιμά και λιωμένο τυρί!! Yummy.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Αλάτι
- 1 πακέτο ριγκατόνι
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- μισό κιλό κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή και γαλοπούλας)
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
- βούτυρο για το ταψί
- 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- 230 γραμμ. ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίξε αλάτι και τα ριγκατόνι.
- Μαγείρεψε να γίνουν αλ ντέντε.
- Σούρωσε, ξέπλυνε με κρύο νερό και στράγγιξε καλά τα ζυμαρικά.
- Ανακάτεψε μία κουταλιά λάδι με τα ζυμαρικά.
- Ζέστανε τη δεύτερη κουταλιά λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τον κιμά και ανακάτεψε μέχρι να ροδίσει περίπου 10 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο, 1 κ. γλυκού αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψε άλλα 2 λεπτά. Ρίξε την ντομάτα και σιγόβρασε για άλλα 20 λεπτά.
- Άλειψε μια μεγάλη κουμπωτή φόρμα με το βούτυρο.
- Ανακάτεψε τα ριγκατόνι με την παρμεζάνα και βάλτα ένα ένα όρθια μέσα στη φόρμα.
- Βάλε 2 φλιτζάνια κιμά πάνω από τα ριγκατόνι πίεζοντας να μπει στις τρύπες. Ψήσε για 15 λεπτά.
- Βγάλε από το φούρνο και ρίξε τη μοτσαρέλα. Ψήσε για 10-15 λεπτά ακόμη να χρυσίσει λίγο το τυρί.
- Βγάλε από το φούρνο και άφησε την “τούρτα” να κρυώσει για 15 λεπτά πριν την ξεφορμάρεις για να σερβίρεις.
- Ρίξε σε κάθε κομμάτι λίγο από τον κιμά που περίσσεψε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ