Pulled pork με σάλτσα μπάρμπεκιου σε ψωμάκια για burger
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 kg χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε 4 μεγάλα κομμάτια
- 1 κουτάκι coca cola
- 2 1/2 φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου
- 1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 4 κ. σούπας μηλίτης
- 2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 6 ψωμάκια για burger
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας, έχοντας προηγουμένως αλείψει την επιφάνειά της με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ρίξε πάνω από το κρέας την coca cola.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε δύο φλιτζάνια σάλτσα μπάρμπεκιου με τη μαύρη ζάχαρη, τον μηλίτη, τη σκόνη σκόρδου και τη σκόνη κρεμμυδιού.
- Ρίξε το μείγμα στο κρέας με την coca cola και κάλυψε τη χύτρα με το καπάκι της.
- Βράσε το κρέας για 45 λεπτά και έπειτα αφαίρεσε το σκεύος από τη φωτιά και αποσυμπίεσε τον ατμό.
- Με δύο πιρούνια ξεψάχνισε εντελώς το κρέας και με μια τρυπητή κουτάλα μετάφερέ το, χωρίς τα υγρά, σε ένα μπολ.
- Ανακάτεψε το ξεψαχνισμένο κρέας με την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Μοίρασε το τρυφερό κρέας στα ψωμάκια για burger και σέρβιρε με έξτρα υλικά, όπως μαγιονέζα, επιπλέον σάλτσα μπάρμπεκιου, σαλάτα coleslaw ή πίκλες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ