Λαχταριστά σάντουιτς με μοσχαρίσιο φιλέτο, ρόκα και πίκλες κρεμμυδιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τις πίκλες κρεμμυδιού:
- 1 φλ. ξύδι
- 1 φλ. νερό
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Για το φιλέτο:
- 500 gr κόντρα φιλέτο μοσχαριού
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
Για τα σάντουιτς:
- 1/3 φλ. μαγιονέζα
- 1/4 φλ. μουστάρδα ολικής άλεσης
- 1 1/2 φλ. ρόκα
- 4 φέτες κρεμμυδιού
- 4 ψωμάκια για burger
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάλε το ξύδι με το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Βάλε το μείγμα μαζί με το κρεμμύδι σε ένα βάζο και άφησέ το να κρυώσει.
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και αλατοπιπέρωσε το κρέας και από τις δύο πλευρές του.
- Βάλε το φιλέτο σε μια σχάρα, τοποθέτησε τη σχάρα στην πιο ψηλή θέση του φούρνου και από κάτω βάλε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο για τα υγρά που θα στάξουν.
- Ψήσε για περίπου πέντε λεπτά, γύρισε πλευρά και ψήσε για άλλα περίπου επτά λεπτά.
- Άφησε το φιλέτο να “σταθεί” για 10 λεπτά και έπειτα κόψε σε λεπτές φέτες.
- Ανακάτεψε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα σε ένα μπολ και σούρωσε τις πίκλες κρεμμυδιού.
- Άπλωσε το μείγμα μουστάρδας στα ψωμάκια σα σάντουιτς και από πάνω μοίρασε το φιλέτο, τη ρόκα και το φρέσκο κρεμμύδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ