Η “ένοχη” απόλαυση είναι τα burger με αρωματικό κιμά bolognese
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- ½ μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σούπας πάπρικα
- 1 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 φλ. ντοματοπολτός
- ¼ φλ. κέτσαπ
- 1 κ. σούπας + 1 κ. γλυκού Worcestershire sauce
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα Djion
- 1 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 4 ψωμάκια για burger
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζέστανε το λάδι και τσιγάρισε τον κιμά για περίπου οκτώ λεπτά και μετάφερέ τον σε ένα πιάτο με τρυπητή κουτάλα.
- Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια και τσιγάρισε το κρεμμύδι με την πιπεριά και το σκ΄ροδο για περίπου οκτώ λεπτά και αλατοπιπέρωσέ τα.
- Πρόσθεσε την πάπρικα, τη σκόνη κρεμμυδιού και την πιπεριά και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό.
- Ρίξε στο τηγάνι και το ζωμό κοτόπουλου με τον ντοματοπολτό, την κέτσαπ, τη Worcestershire, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και τον κιμά με τους χυμούς του και σιγόβρασε για 12 με 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο μόλις βγάλεις τον κιμά από τη φωτιά και μοίρασέ τον στα ψωμάκια για burger.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ