Το κλασικό σνίτσελ παντρεύεται με απαλή λευκή κρέμα από κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 σνίτσελ χοιρινά
- 5 αβγά
- Ελάχιστο φρέσκο γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
- Κάρυ, Πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Τριμμένη φριγανιά
- Αλεύρι
- Για την σος: φρέσκο βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- Αλάτι, Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα σου και άφησε στην άκρη
- Χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσε ελάχιστο γάλα
- Ανακάτεψε τη φρυγανιά με τα μυρωδικά σου, το κάρυ, την πάπρικα, το σκόρδο σε ένα ρηχό πιάτο
- Βούτηξε τα φιλέτα στο αλεύρι να αλευρωθούν καλά, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά να πάρουν μια ομοιόμορφη κρούστα
- Για την λεύκη σος βάλε το βούτυρο να κάψει και σόταρε τα μανιτάρια ολόκληρα
- Σβήσε με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Τέλος βάλε την κρέμα γάλακτος, χαμήλωσε τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε
- Άφησε να δέσει η κρέμα και σέρβιρε
Tip
Χαρτογραφήσαμε το χοιρινό και σου αποκαλύπτουμε ποιο κομμάτι κρέας πρέπει να επιλέξεις για κάθε συνταγή. Κάνε κλικ εδώ και μάθε τα όλα...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ