Λαχταριστά κεφτεδάκια με δύο κιμάδες σε απαλή κρέμα με βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 500 gr χοιρινός κιμάς
- 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1/3 φλ. γάλα
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 1 κρεμμυδάκι εσαλότ τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1/4 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
- 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
- 2 φλ. ζωμός βοδινού
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τους κιμάδες με το τρίμμα ψωμιού, το γάλα, τους κρόκους αυγών, το εσαλότ, το σκόρδο, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και το μείγμα μπαχαρικών.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο και ζύμωσε τον κιμά με καθαρά χέρια μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
- Πλάσε το μείγμα σε περίπου 30 μπαλάκια και άφησέ τα στην άκρη.
- Στην χύτρα ταχύτητας, ζέστανε το λάδι και δουλεύοντας σε δόσεις σοτάρισε τα κεφτεδάκια για περίπου τέσσερα λεπτά απ’ όλες τις πλευρές.
- Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια από την χύτρα και άφησέ τα σε απορροφητικό χαρτί.
- Ρίξε το αλεύρι στην χύτρα και καβούρδισε για ένα λεπτό πριν προσθέσεις τον ζωμό, ξύνοντας τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αλατοπιπέρωσε και επανάφερε τα κεφτεδάκια στην χύτρα.
- Ασφάλισε το καπάκι της χύτρας και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, άφησε για οκτώ λεπτά το φαγητό στην φωτιά.
- Αφαίρεσε με προσοχή τον ατμό, άνοιξε την χύτρα και άφησε το φαγητό να σοταριστεί για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και έξτρα αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά τα κεφτεδάκια με την σάλτσα τους, πασπαλίζοντας με άνηθο και μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ