Καυτή σούπα με ζυμαρικά και λουκάνικο που σερβίρεται με κρέμα τυριών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr λουκανικο
- 3 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. γλυκού ρίγανη
- 2 κ σούπας ντοματοπελτές
- 2 ντομάτες κονκασέ
- 2 φύλλα δάφνης
- 6 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 230 gr φουσίλι
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 230 gr ρικότα
- 1/2 φλ παρμεζάνα
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το λουκάνικο ψιλοκομμένο, σοτάροντας για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισε για έξι λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και τη ρίγανη και ανακάτεψε για ένα λεπτό πριν προσθέσεις τον τοματοπολτό και σοτάρεις για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε και την ντομάτα κονκασέ, τη δάφνη και το ζωμό κοτόπουλου και μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για μισή ώρα.
- Ρίξε τα φουσίλι στην κατσαρόλα και βράσε για όση ώρα περιγράφεται στη συσκευασία τους.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ τη ρικότα με την παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
- Μοίρασε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και σέρβιρε με μια κουταλιά από μείγμα τυριών και ψιλοκομμένο βασιλικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ