Υπάρχουν και… άτομα που δεν ανάψουν κάρβουνα την Τσικνοπέμπτη για διάφορους λόγους! Μπορούν όμως να απολαύσουν το κρέας και να τσικνίσουν! Πώς; Για σένα που δεν θα βάλεις κάρβουνα αλλά παρόλα αυτά δικαιούσαι ένα κομμάτι ζουμερό κρέας υπάρχει το burger!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα μπιφτέκια
- 500 γραμμ. καλός μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
- 3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μικρό καρότο τριμμένο
- 1 κρόκο
- 1/4 φλιτζ. σος μπάρμπεκιου
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- Για το burger
- 50 γραμμ. μαρούλι
- 1 μεγάλη ντομάτα σε ψιλές ροδέλες
- 1 αγγούρι σε λεπτές φέτες
- 4 ψωμάκια για burger κομμένα στη μέση
- μπάρμπεκιου σος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμιξε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τον κρόκο και τη σος σε μεγάλο μπολ.
- Πλάσε τον κιμά σε 4 μεγάλα μπιφτέκια.
- Βάλ’τα σε πιατέλα και σκέπασέ τα με διαφανή μεμβράνη.
- Βάλε τα μπιφτέκια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή αντικολλητική σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάλε τα μπιφτέκια και μαγείρεψέ τα για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν,
- Ψήσε τα ψωμάκια (στο γκριλ, στην τοστιέρα ή στο φούρνο) και βάλε με τη σειρά μαρούλι, τομάτα, αγγούρι, το μπιφτέκι και τη σος.
Tip
Το τέλειο burger θέλει πολύ καλό κιμά και ωραίο ψήσιμο σε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι-σχάρα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ