Ποιος δεν έχει γελάσει με τον διάλογο μεταξύ Ρένιας Λουϊζίδου και Ιεροκλή Μιχαηλίδη για τα επιτυχημένα σουτζουκάκια; Ετοίμασε τα με την παραδοσιακή συνταγή…και μην ξεχνάς! Το κύμινο είναι το θαυματουργό συστατικό που θα κάνει την διαφορά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350-400 γρ ψωμί
- 500 γρ βοδινό κιμά
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ κύμινο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κ.γ πιπέρι
- Αλάτι
- 1 κ.σ ξίδι
- 8 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- Λίγη ζάχαρη
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 αυγά
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μούλιασε το ψωμί και κράτησε μόνο την ψύχα
- Ζύμωσε τον κιμά με το ψωμί, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο
- Πλάσε μικρά σουτζουκάκια (μακρόστενα σαν δακτυλάκια και ελαφρώς πιο παχιά στο κέντρο) και αλεύρωσέ τα
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τηγάνισε τα σουτζουκάκια και άφησέ τα σε μια πιατέλα
- Σε μέτρια κατσαρόλα σόταρε το κρεμμύδι και πρόσθεσε την νομάτα. Αλατοπιπέρωσε
- Πρόσθεσε τα σουτζουκάκια και χαμήλωσε τη φωτιά. Ψήσε μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Σέρβιρε με ρύζι ή πουρέ πατάτας
Tip
Μην "λυπηθείς" το κρεμμύδι στα σουτζουκάκια. Θα τα κάνει πιο αφράτα και μαλακά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ