Έχεις κουραστεί από τις ίδιες γεύσεις; Μήπως να κάνεις μικρές επαναστάσεις στη μαγειρική σου; Όπως να προσθέσεις ένα κομματάκι μήλο ανάμεσα στα τρυφερά κομμάτια χοιρινού για το σουβλάκι σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
- 2 κ.σ. Μηλόξυδο
- 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο +λίγο ακόμα για το γκριλ
- 700 γραμμ ψαρονέφρι κομμένο σε 16 κύβους
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε 8 κομμάτια
- 1 ξινόμηλο καθαρισμένο κομμένο σε 8 κομμάτια
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 καλαμάκια (ξύλινα ή μεταλλικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια προς ψηλή ένταση
- Φτιάξε τη σως: σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τη μαρμελάδα, το ξύδι, τον πελτέ και 1 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπέρωσε. Άφησέ το στην άκρη
- Ετοίμασε τα καλαμάκια: πέρασε εναλλάξ 4 κύβους χοιρινό, 2 κομμάτια κρεμμύδι και δύο μήλο σε κάθε καλαμάκι. Ξεκίνα με το χοιρινό και τελείωσε με μήλο. Ράντισε τα καλαμάκια με την υπόλοιπη κουταλιά λάδι. Αλατοπιπέρωσε
- Λάδωσε ελαφρά τη σχάρα του γκριλ. Βάλε τα καλαμάκια. Σκέπασέ τα με αλουμινόχαρτο και ψήσε 6-8 λεπτά γυρίζοντάς τα μια δυο φορές
- Άλειψε τα καλαμάκια με σως και συνέχισε το ψήσιμο αλείφοντας αρκετές φορές με σως μέχρι το χοιρινό να ψηθεί καλά και να καραμελώσει ή σάλτσα
Tip
Βούτηξε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό πριν τα χρησιμοποιήσεις. Θα φουσκώσουν και δεν θα αφήσουν ακίδες στο σουβλάκι σου...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ