Σουβλάκια με χοιρινό και μήλο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Έχεις κουραστεί από τις ίδιες γεύσεις; Μήπως να κάνεις μικρές επαναστάσεις στη μαγειρική σου; Όπως να προσθέσεις ένα κομματάκι μήλο ανάμεσα στα τρυφερά κομμάτια χοιρινού για το σουβλάκι σου! 

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κ.σ. Μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο +λίγο ακόμα για το γκριλ
  • 700 γραμμ ψαρονέφρι κομμένο σε 16 κύβους
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 1 ξινόμηλο καθαρισμένο κομμένο σε 8 κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 καλαμάκια (ξύλινα ή μεταλλικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια προς ψηλή ένταση
  • Φτιάξε τη σως: σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τη μαρμελάδα, το ξύδι, τον πελτέ και 1 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπέρωσε. Άφησέ το στην άκρη
  • Ετοίμασε τα καλαμάκια: πέρασε εναλλάξ 4 κύβους χοιρινό, 2 κομμάτια κρεμμύδι και δύο μήλο σε κάθε καλαμάκι. Ξεκίνα με το χοιρινό και τελείωσε με μήλο. Ράντισε τα καλαμάκια με την υπόλοιπη κουταλιά λάδι. Αλατοπιπέρωσε
  • Λάδωσε ελαφρά τη σχάρα του γκριλ. Βάλε τα καλαμάκια. Σκέπασέ τα με αλουμινόχαρτο και ψήσε 6-8 λεπτά γυρίζοντάς τα μια δυο φορές
  • Άλειψε τα καλαμάκια με σως και συνέχισε το ψήσιμο αλείφοντας αρκετές φορές με σως μέχρι το χοιρινό να ψηθεί καλά και να καραμελώσει ή σάλτσα

Tip

Βούτηξε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό πριν τα χρησιμοποιήσεις. Θα φουσκώσουν και δεν θα αφήσουν ακίδες στο σουβλάκι σου...

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164