Ένα διάσημο πιάτο από την παγωμένη Ρωσία! Ψιλά φιλετάκια μοσχάρι, γευστικά μανιτάρια και λευκή σος από κρέμα γάλακτος είναι τα βασικά συστατικά της. Ιδανική επιλογή για χειμωνιάτικα δείπνα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κ.σ. βούτυρο
- 500γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε πολύ λεπτά φετάκια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200γρ. Μανιτάρια κρέμινι κομμένα σε φετούλες (μπορείς φυσικά να βάλεις μανιτάρια της επιλογής σου)
- Αλάτι, πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλιτζάνια αναποφλοίωτο ρύζι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε 3 κουταλιές βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος να κάψει καλά και πρόσθεσε το μοσχάρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Πρόσεξε όμως να μην καίγεται το βούτυρο. Παράλληλα αλατοπιπέρωσε ελαφρά το κρέας όσο ψήνεται. Βγάλε το μοσχάρι από το σκεύος και κράτησε στην άκρη
- Στο ίδιο σκεύος, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Βγάλε και το κρεμμύδι στην πιατέλα με το κρέας
- Συνέχισε τώρα τη διαδικασία στο ίδιο σκεύος, προσθέτοντας το υπόλοιπο βούτυρο. Αφού λιώσει καλά πρόσθεσε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 4 λεπτά. Πασπάλισε με το μοσχοκάρυδο και πρόσθεσε και το εστραγκόν.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Αν η σος σου φαίνεται πηχτή, ίσως πρέπει να προσθέσεις λίγο νεράκι. Ανάμειξε την κρέμα καλά να ζεσταθεί, αλλά όχι να βράσει. Πρόσθεσε στα μανιτάρια και το μοσχάρι με τα κρεμμύδια και αλατοπιπέρωσε.
- Ετοίμασε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σέρβιρε το στρογγανόφ αμέσως, όσο είναι ζεστό
Tip
Για την ακρίβεια η κλασική συνταγή ζητά sour cream, όμως και με την κρέμα γάλακτος το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ