Μία συνταγή που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν το κρέας τον χειμώνα. Το πεντανόστιμο φιλέτο τυλίγεται σε μπέικον, συνοδεύεται με πατάτες και το αποτέλεσμα ανταμείβει τον ουρανίσκο σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φιλέτα από μοσχαρίσια μπριζόλα, καλά καθαρισμένα και χωρίς κόκκαλο
- 2 φέτες λεπτό μπέικον
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
- Baby πατάτες (πολύ καλά καθαρισμένες)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Απλώνεις τα φιλέτα μινιόν και τα αλατοπιπερώνεις ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Τυλίγεις τα φιλέτα σου με τις φέτες μπέικον και τα μεταφέρεις σε ένα καθαρό πιάτο.
- Σε ένα τηγάνι, που έχεις αφήσει ένα λεπτό να κάψει το ελαιόλαδο, θωρακίζεις και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα σου για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά.
- Μεταφέρεις το τηγάνι στο φούρνο και ψήνεις στην ήδη υπάρχουσα θερμοκρασία για 10 λεπτά. Αν θες να το συνοδεύσεις με πατάτες, τις προσθέτεις στο τηγάνι και τις αφήνεις για 30 λεπτά ακόμη στο φούρνο.
- Αφήνεις τα φιλέτα σου να “ξεκουραστούν” για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις στα πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ