Το ρολό κιμά είναι ο παράδεισος όσων αγαπούν τις αλμυρές γεύσεις και τις θέλουν στο γιορτινό τους τραπέζι. Το κίτρινο τυρί λιώνει ανάμεσα στον κιμά, όσο εσύ εντοπίζεις το αβγό στο κέντρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6 φέτες ψωμί
- 2 αβγά
- Μαϊντανό
- 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Για γέμιση:
- 3 αβγά, βρασμένα καλά
- 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
- 200 γρ. κίτρινο τυρί, μαλακό
- 100 γρ. μπέικον
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τον κιμά που έχεις ξεπαγώσει και φορώντας τα γατάκια σου αρχίζεις να ζυμώνεις αρκετά καλά.
- Σε ένα ταψί με λίγη λαδόκολλα που έχεις ραντίσει με ελαιόλαδο, απλώνεις τον ζυμωμένο κιμά και τον τοποθετείς σε όλη την έκταση του ταψιού.
- Στο κέντρο της ζύμης, τοποθετείς πρώτα τα αβγά κομμένα σε ροδέλες, το τυρί σε φέτες και το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Τυλίγεις τον κιμά σε σχήμα σφαιρικό, ρολού.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 200 βαθμούς C.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ