Ένα πιάτο που έχει τη μυρωδιά και το άρωμα της μαμάς, αλλά στην πιο υγιεινή του εκδοχή. Πεντανόστιμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
- 4 κουτ. της σούπας βρώμη, λιωμένη
- 3 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκος άνηθος
- 5 μεγάλες πατάτες, κομμένες και θρυμματισμένες
- 2 κτλ. της σούπας βούτυρο
- 1/4 του φλιτζανιού γάλα
- 2 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά (φυσικά, έχεις ξεπαγώσει σωστά τον κιμά), εκτός από το σκόρδο και το γιαούρτι.
- Φοράς, τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, με ομοιόμορφο σχήμα. Μόλις τα ζυμώσεις, τα τοποθετείς σε ένα ταψί με ελαφρά ραντισμένη λαδόκολλα.
- Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Παράλληλα, τοποθετείς τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και λίγο αλάτι.
- Στην αρχή, βάζεις το μάτι σε υψηλή φωτιά και όσο περνάει η ώρα, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία. Μετά από 20 περίπου λεπτά, κλείνεις το μάτι και αφήνεις τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις τις πατάτες, το βούτυρο και το γάλα και αρχίζεις να ανακατεύεις.
- Αφού έχεις ανακατέψει για 3 λεπτά, ρίχνεις τη μουστάρδα και συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα μαστιχωτό μείγμα.
- Σερβίρεις με τα κεφτεδάκια και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ