Παραδοσιακό, πεντανόστιμο και τέλεια ιδέα για την 28η Οκτωβρίου το κοκκινιστό μοσχαράκι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους και την οικογένεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1200 γραμμάρια μοσχάρι χτένι κομμένο σε μερίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτα
- 4 τομάτες ψιλοκομμένες
- 400 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
- 400 ml ζωμό μοσχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 4 καρότα κομμένα σε φέτες
- 3 πατάτες κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει
- Σοτάρεις το μοσχαράκι σε όλες τις πλευρές
- Το αφαιρείς από την κατσαρόλα και το αφήνεις στην άκρη
- Στο ίδιο λάδι σοτάρεις τα σκόρδα και τα καρότα για 2 λεπτά
- Προσθέτεις το μοσχάρι και το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά με την ξύλινη κουτάλα
- Σβήνεις με το κόκκινο κρασί και προσθέτεις τον πελτέ, τις ψιλοκομμένες τομάτες, το κονκασέ, τον ζωμό, τη δάφνη, το μπαχάρι, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι
- Χαμηλώνεις την φωτιά και αφήνεις το μοσχαράκι να βράσει σκεπασμένο για 2 περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει
- Λίγο πριν το απομακρύνεις από τη φωτιά ανακατεύεις και απλώνεις τον μαϊντανό
- Το σερβίρεις ζεστό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ