Κοκκινιστό μοσχαράκι είναι ότι καλύτερο για το τραπέζι του weekend κι αν δεν ξέρεις πώς να το συνδυάσεις οι μπάμιες είναι τέλεια ιδέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μερίδες μοσχάρι, καλά πλυμένο και στραγγισμένο σε απορροφητικό χαρτί
- 500 gr. μπάμιες
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 200 gr. χυμό ντομάτας
- 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ξύδι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αν χρησιμοποιήσεις φρέσκιες μπάμιες τις πλένεις 2 φορές με άφθονο κρύο νερό και τις βάζεις σε ένα μπολ με νερό και ξύδι
- Τις αφήνεις στην άκρη για μισή περίπου ώρα και στη συνέχεια στο τρυπητό για 10 ακόμη λεπτά
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι
- Προσθέτεις το μοσχάρι και το σοτάρεις από όλες τις πλευρές
- Ρίχνεις την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνεις να βράσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις τις μπάμιες ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα
- Τις ρίχνεις στο τηγάνι με το μοσχάρι, προσθέτεις νερό, τον μαϊντανό, αλάτι και ανακινείς ώστε να πάνε παντού
- Το αφήνεις να βράσει για μισή ακόμη ώρα και το σερβίρεις ζεστό με φέτα.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ