Κρύες ημέρες σαν τη σημερινή ένα παραδοσιακό ουγγαρέζικο πιάτο με μοσχαράκι και κόκκινες πιπεριές είναι ιδανικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 700 γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε μικρά καρέ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 μικρό ποτηρι λευκό ξηρό κρασί
- 300ml ζωμό βοδινού
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 150ml ξινή κρέμα/sourcream
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 18 βαθμούς
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει
- Σε ένα πιάτο αλευρώνεις το μοσχάρι και το ρίχνεις στο τηγάνι γυρίζοντας με την ξύλινη κουτάλα για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Το τοποθετείς σε μια πιατέλα και το αφήνεις στην άκρη
- Ρίχνεις ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν
- Προσθέτεις στην κατσαρόλα το κρέας, τον πελτέ και την πάπρικα ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 5 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις τις ντομάτες το κρασί και το ζωμό βοδινού και σκεπάζεις την κατσαρόλα
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να βράσει για 1 ½ ώρα τουλάχιστον
- Αδειάζεις το γκούλας σε μια γάστρα και το ψήνεις για λίγο ακόμη
- Το αφαιρείς από το φούρνο, πασπαλίζεις με μαϊντανό, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και την sour cream και το σερβίρεις ζεστό.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ