Το στιφάδο είναι το πλέον παραδοσιακό, ελληνικό πιάτο και τέλειο για το Κυριακάτικο τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μοσχαράκι ελιά
- 1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κονσέρβες ντοματάκια
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- τριμμένο γαρίφαλο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1½ φλ. ξίδι
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και βράζεις το μοσχαράκι σε μέτρια φωτιά για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει
- Το σουρώνεις και το αφήνεις στην άκρη κρατώντας ένα φλιτζάνι ζωμό
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις νερό και ρίχνεις τα μικρά κρεμμύδια, τα αφήνεις για λίγα λεπτά και τα αφήνεις να στραγγίξουν πριν τα καθαρίσεις
- Ρίχνεις το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις τα μικρά και κανονικά κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι, το πιπέρι και τη δάφνη και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά
- Σβήνεις με το κρασί και το ξύδι
- Όταν εξατμιστούν προσθέτεις τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι ζωμό του κρέατος
- Ρίχνεις το κρέας και το αφήνεις να βράσει μέχρι να γίνει πλούσια η σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ