Συνταγή για τηγανιά

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αύριο θα τσικνίσεις και αν έχεις προγραμματίσει να ψήσεις στο σπίτι μια παραδοσιακή τηγανιά με χοιρινό πρέπει να βρεθεί στο κέντρο ακριβώς του τραπεζιού. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. πάπρικα
  • 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις το χοιρινό σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 ακόμη λεπτά γυρνώντας το κρέας ώστε να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και σβήνεις με το κρασί
  • Χαμηλώνεις λόγο τη φωτιά, ρίχνεις την μουστάρδα και αφήνεις το κρέας να βράσει για 20 λεπτά ακόμη
  • Όταν απορροφήσει τα υγρά και μείνει μόνο το λάδι ρίχνεις ρίγανη και αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά
  • Σερβίρεις με μπόλικο λεμόνι.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164