Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Τα κλασικά αγαπημένα χοιρινά μπριζολάκια “παντρεύονται” την κρεμώδη σάλτσα και τα μυρωδικά και δημιουργούν ένα ασυναγώνιστο πιάτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα μπριζολάκια:
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Για την κρεμώδη σάλτσα:
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 4 κλωνάρια θυμάρι (μόνο φύλλα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλένεις και καθαρίζεις πολύ καλά τα μπριζολάκια σου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
- Περνάς τα μπριζολάκια σου πολύ καλά από το παραπάνω μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνεις αρχικά το βούτυρο και ψήνεις τα μπριζολάκια σου για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, προκειμένου να τα θωρακίσεις.
- Μεταφέρεις τα μπριζολάκια σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
- Στο ίδιο τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο για τη σάλτσα και σοτάρεις με το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτεις το αλεύρι και το κρασί ανακατεύοντας παράλληλα. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κοτόπουλου. Στύβεις το λεμόνι και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
- Ρίχνεις στο τηγάνι και το θυμάρι με τη ρίγανη και αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, αφήνοντάς τη να σιγοβράσει για περίπου τρία λεπτά.
- Προσθέτεις τα μπριζολάκια, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και σιγοβράζεις για 7-8 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ