Συνταγή για χοιρινό με σέλινο

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία ακόμη παραδοσιακή συνταγή είναι το χοιρινό με σέλινο, τέλεια για το οικογενειακό τραπέζι το weekend και ειδικά τώρα που η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή. 

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο από κιλότο κομμένο σε καρέ
  • 1 κιλό σέλινο χοντρό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 4 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνεις  το χοιρινό
  • Αφαιρείς τον αφρό και το αφήνεις να πάρει δύο βράσεις
  • Το βάζεις στο τρυπητό να στραγγίξει και το πλένεις καλά
  • Ρίχνεις λάδι μέσα στην κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο αρχικά για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτεις το κρέας και το σοτάρεις από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα
  • Ρίχνεις 1½ φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
  •  

    Προσθέτεις το σέλινο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι

  • Ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνει να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και το σέλινο
  • Αν χρειαστεί προσθέτεις νερό ενώ βράζει
  • Με την κουτάλα βγάζεις ζωμό και τον κρατάς στην άκρη για το αυγολέμονο
  •  

    Ρίχνεις τα αυγά στο μπλέντερ και τα χτυπάς

  • Προσθέτει το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά το ζωμό από το χοιρινό
  • Ρίχνεις το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείς ώστε να πάει παντού
  • Το αφήνεις σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει το αφαιρείς από την εστία.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164