Το μοσχαράκι συνδυάζεται υπέροχα με το μπρόκολο χαρίζοντας μια ασιατική μεν πινελιά στο πιάτο αλλά με ελληνικό χρώμα και άρωμα. Ένα τέλειο πιάτο που μπορείς να ετοιμάσεις σε ελάχιστο χρόνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι (ιδανικά από το πιο μαλακό του σημείο)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μπρόκολο
- 3 πιπεριές μέτριες (κόκκινη, πράσινη και κίτρινη)
- 2 μικρά καλαμπόκια
- 2 κ.σ. μέλι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά κόβεις το μοσχάρι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και το μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τη σως σόγιας και το μέλι. Ανακατεύεις καλά.
- Σε βαθύ τηγάνι ρίχνεις το λάδι. Όταν ζεσταθεί βάζεις το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καλαμπόκια και το μοσχάρι.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα γυρίζεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να ροδίσουν.
- Προσθέτεις το μπρόκολο και περιμένεις 2-3 λεπτά μέχρι να ρίξεις τη σως, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις κατά διαστήματα. Όταν μαλακώσει το μπρόκολο είναι έτοιμο.
- Σερβίρεις με ρύζι ή πουρέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ