Τάκος με μοσχάρι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα τοματίγιο μοιάζουν με πράσινες ντομάτες με λεπτή φλούδα. Αν δεν βρεις φρέσκιες, χρησιμοποίησε κονσέρβα.

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ..γ. καυτερό πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (500 γρ.)
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 16 τάκος (θα τα βρεις έτοιμα στο super market)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Ένα τρυφερό μαρούλι για το σερβίρισμα
  • Σάλτσα τοματίγιο: 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • Χυμό από 1 lime
  • 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό τοματίγιο αποφλυωμένα και πλυμένα
  • 2 καυτερές πιπεριές
  • 1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το καυτερό πιπέρι και το αλατοπίπερο. Πρόσθεσε το κρέας και άφησέ το να μαριναριστεί για 30 λεπτά
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ – Μούσκεψε το κρεμμύδι στο χυμό lime.
  • Στο μεταξύ, τηγάνισε το σκόρδο για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακάτεψε μέχρι να μαλακώσει.
  • Ψήσε τα τοματίγιο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσουν
  • Βάλε το σκόρδο, τα τοματίγιο, τις πιπεριές και τον κόλιανδρο σε ένα μπλέντερ με αλάτι και πιπέρι. Δεν χρειάζεται να πολτοποιηθεί τελείως
  • Πρόσθεσε στο μείγμα τα κρεμμυδάκια και άσε τη σάλτσα να κρυώσει
  • Βγάλε το κρέας από την μαρινάδα και ψήσε στο γκριλ για 5 λεπτά
  • Άσε 10 λεπτά να κρυώσει και κόψε σε κομμάτια
  • Ανακάτεψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο λάδι και άφησε τα στο γκριλ για λίγη ώρα
  • Γέμισε τα τάκος με το κρέας, τη σάλτσα, την κρέμα γάλακτος, τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164