Taquitos με κιμά

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εύκολη συνταγή. Αυτή η εβδομάδα δεν είναι για μεγάλες δημιουργίες… Taquitos και θα ικανοποιηθούν όλοι! Τύλιξε μέσα σε σταρένια τορτίγια μια καυτερή σάλτσα κιμά και μπόλικο τυρί cheddar!

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για να αλλείψεις τα taquitos
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα της επιλογής σου (μπορείς να βάλεις και χυμό ντομάτας)
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 10 τορτίγιες σιταριού
  • 1/2 φλιτζάνι Cheddar
  • Λίγη κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σόταρες για μερικά λεπτά
  • Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάκεψε με ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε και την σάλτσα μαζί με το τσίλι σε σκόνη
  • Συνέχισε το ψήσιμο ανακατεύοντας σταδιακά για 10 ακόμη λεπτά
  • Ζέστανε τις τορτίγιες ελαφρα σε αντικολλητικό σκεύος και γέμισε μία, μία με τη σάλτσα του κιμά
  • Ρίξε μπόλικο τριμμένο τυρί και τύλιξε σε ρολάκια
  • Στρώσε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και λάδωσε ελαφρά την επιφάνειά τους με ένα πινέλο
  • Ψήσε μέχρι να γίνουν τραγανά και να λιώσει το τυρί στο εσωτερικό τους για 10 λεπτά περίπου
  • Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα και όποιο άλλο dip επιθυμείς

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164