Ρύζι με αυγά, μπέικον και λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 3 χοντρές φέτες μπέικον
- 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κ. σούπας σόγια σος
- 6 μεγάλα αυγά
- 300 gr ντοματίνια
- 1 κ. σούπας τζίντζερ
- 170 gr φασολάκια
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- 4 φλ. βρασμένο ρύζι
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και τσιγάρισε το μπέικον κομμένο σε κύβους.
- Μόλις περάσουν τέσσερα λεπτά και γίνει τραγανό το μπέικον, πρόσθεσε τη ζάχαρη και μισό κουταλάκι σόγια σος και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
- Μετέφερε το μπέικον σε ένα πιάτο και άφησε τα υγρά του στο τηγάνι.
- Ζέστανε ξανά το τηγάνι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε τα αυγά που έχει χτυπήσει με αλάτι, μέχρι να γίνουν ομελέτα και μετάφερέ την σε ένα πιάτο, σπάζοντάς τη σε κομμάτια.
- Βάλε στο τηγάνι τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το τζίντζερ λιωμένο και μαγείρεψε για περίπου τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το φασολάκια, την πιπεριά σε λεπτές φέτες και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τηγάνισε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξε το ρύζι στο τηγάνι και την υπόλοιπη σόγια σος και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
- Βάλε στο ρύζι και το αυγό με το μπέικον και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ