Μια λαχταριστή συνταγή με κομμάτια τρυφερό χοιρινό μαριναρισμένα σε καλό κόκκινο κρασί και μυρωδικά! Συνόδεψέ τη με αντιναχτές πατάτες…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό κιλότο κομμένο σε μπουκιές
- 2 κουταλιές κοπανισμένους σπόρους κόλιαντρο
- 1½ φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πλήγούρι ή πατάτες αντιναχτές για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ με σκέπασμα βάλε το κρέας με 1 φλιτζάνι κρασί και 1 κουταλιά σπόρους κόλιαντρου, σκέπασέ το και άφησέ το στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες ή αποβραδίς.
- Βγάλε το κρέας από τη μαρινάτα χωρίς να την πετάξεις και σκούπισέ το καλά.
- Βάλε το λάδι να κάψει. Ρίξε το κρέας και τηγάνισέ το. Μόλις πάρει χρώμα, ρίξε στην κατσαρόλα τη μαρινάτα, το υπόλοιπο κρασί και νερό να το σκεπάζει, και άφησε το χοιρινό αφέλια να σιγοβράσει για 2 ώρες περίπου.
- Λίγο πριν αποσύρεις το φαγητό από τη φωτιά, ρίξε και τους υπόλοιπους σπόρους κόλιαντρου, άφησε το χοιρινό αφέλια στη φωτιά, ώσπου να πήξει η σάλτσα του.
- Σερβίρεται με πατάτες αντιναχτές ή πληγούρι. Δες πώς θα κάνεις τις πατάτες αντιναχτές εδώ
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ