Φιλεταρισμένα μπριζολάκια σε σάλτσα με άρωμα λεμόνι και ρίγανη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τις μπριζόλες:
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
- 1/4 φλ. αλεύρι
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. σούπας αλεύρι
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1/2 λεμόνι χυμός
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- 4 κλωνάρια θυμάρι (μόνο φύλλα)
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
- Πλύνε και στέγνωσε πολύ καλά τα μπριζολάκια και πέρασέ τα από το μείγμα αλευριού.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάλε τα μπριζολάκια στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά τη μία πλευρά, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ψήσε την άλλη πλευρά για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Βγάλε τα μπριζολάκια και διατήρησέ τα ζεστά σε μια πιατέλα.
- Ξαναβάλε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το βούτυρο για τη σάλτσα και σοτάρισε το σκόρδο για ένα λεπτό.
- Ρίξε και το αλεύρι και σιγά-σιγά το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Στύψε το λεμόνι, πρόσθεσε και το ζωμό κοτόπουλου με την κρέμα γάλακτος.
- Ρίξε στο τηγάνι και το θυμάρι με τη ρίγανη και αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, αφήνοντάς τη να σιγοβράσει για περίπου τρία λεπτά.
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ξαναβάλε τα μπριζολάκια στο τηγάνι.
- Περίχυσέ τα με τη σάλτσα και σιγόβρασε τα υλικά μαζί για τέσσερα λεπτά πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ