Χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστά και τρυφερά μπριζολάκια ψημένα στο τηγάνι

Συστατικά

  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8 χοιρινά μπριζολάκια
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • πιπέρι καγιέν
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βγάλε τα μπριζολάκια από το ψυγείο και άφησέ τα να έρθουν φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανάμειξε το αλεύρι με το ένα κουταλάκι αλάτι, το ένα κουταλάκι πιπέρι και λίγο καγιέν.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα μπριζολάκια και από τις δυο πλευρές τους.
  • Πέρασε κάθε μπριζολάκι από το μείγμα με το αλεύρι και από τις δυο πλευρές τους.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και το βούτυρο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις “κάψει” η λιπαρή ουσία, ψήσε κάθε μπριζολάκι για τέσσερα με έξι λεπτά από τη μία πλευρά και γύρισέ τα μέχρι να χρυσίσει και η άλλη πλευρά.
  • Βεβαιώσου ότι έχουν ψηθεί πλήρως, χωρίς να αφήνουν ροζέ ζωμούς στο τηγάνι.

Tip

Σέρβιρε με πουρέ πατάτας και σελινόριζας και ψιλοκομμένο προσούτο!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164