Λαχταριστά σνίτσελ στο τηγάνι με ψητές πατάτες γεμιστές με τυρί κρέμα και αρακά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 πατάτες
- 40 αλατισμένα κρακεράκια
- 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
- 1 κ. σούπας + έξτρα για το τηγάνισμα ελαιόλαδο
- 4 χοιρινά φιλέτα για σνίτσελ
- αλάτι, πιπέρι
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 1/2 φλ. αρακάς
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα με μυρωδικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Με ένα πιρούνι τρύπησε αρκετές φορές τις πατάτες, αφού τις πλύνεις καλά και ψήσ’ τες στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 15 λεπτά.
- Στο μπλέντερ χτύπησε τα κρακεράκια μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι και ρίξ’ τα σε ένα ρηχό πιάτο, προσθέτοντας την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε μισό δάχτυλο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπέρωσε το κρέας και πέρασε κάθε κομμάτι από τα χτυπημένα αυγά και έπειτα από το μείγμα με τα κρακεράκια.
- Τηγάνισε τα σνίτσελ για τρία με τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Άφησέ τα για τρία λεπτά σε απορροφητικό χαρτί και πρόσθεσέ τους ξανά αλάτι.
- Βάλε τον αρακά σε ένα μπολ με δύο κουταλιές νερό, σκέπασε με μεμβράνη και βαλ’ το στο φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά, σούρωσε το νερό και ανακάτεψέ τον με λάδι και αλατοπίπερο.
- Σχίσε τις πατάτες στη μέση, αφαίρεσε λίγο από το εσωτερικό τους και μοίρασε το τυρί κρέμα, πιέζοντάς το να αναμειχθεί με την πατάτα.
- Μοίρασε στις πατάτες και τον αρακά και σέρβιρε ως συνοδευτικό στα σνίτσελ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ