Πεντανόστιμο πιάτο με μπριζολάκια στο τηγάνι και spicy πέστο από kale και φουντούκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 ματσάκι kale
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. φουντούκια
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1/4 κ. γλυκού ξηρό δενδρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- πουρές πατάτας για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και αφαίρεσε τα κλωνάρια από το kale.
- Ανακάτεψε τα φύλλα του kale με δύο κουταλιές λάδι και 1/4 κουταλάκι αλάτι και άπλωσέ τα σε ένα ταψί.
- Ψήσε το kale για περίπου τέσσερα λεπτά ανακατεύοντάς τα στη μέση του ψησίματος και έπειτα πρόσθεσε τα φουντούκια στο ταψί και συνέχισε το ψήσιμο για δύο λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και πασπάλισέ τες με το δενδρολίβανο τριμμένο.
- Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τις μπριζόλες για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά.
- Μετάφερε τις μπριζόλες σε μια ξύλινη επιφάνεια και άφησέ τες για τουλάχιστον πέντε λεπτά να “σταθούν”.
- Βάλε το kale με τα ψημένα φουντούκια στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να διαλυθούν.
- Πρόσθεσε στο μπλέντερ το μπούκοβο, αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να γίνουν πάστα.
- Σέρβιρε τις μπριζόλες με τον πουρέ πατάτας, περιχύνοντάς τες με το πέστο kale.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ