Λαχταριστές μπριζόλες στο φούρνο με κρούστα από ψωμί, παρμεζάνα και μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ηλιέλαιο
- 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
- 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. σούπας μαϊντανός
- 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και σε ένα μπολ ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και μισό κουταλάκι αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ πρόσθεσε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα αυγά χτυπημένα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε τρεις κουταλιές ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
- Πέρασε τις μπριζόλες από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το τρίμμα ψωμιού, ώστε να καλυφθούν τελείως από όλα τα υλικά.
- Βάλε τις μπριζόλες στο τηγάνι και ψήσε για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε το κρέας σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
- Άφησέ τα να “ξεκουραστούν” για τουλάχιστον δέκα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ