Καραμελωμένα κρεμμύδια, μπαλσάμικο και σύκο θα φτιάξουν την πιο γλυκιά γαρνιτούρα στο ψητό σου χοιρινό φιλέτο. Μπορείς να το συνοδεύσεις επίσης με ψητά λαχανικά. Ένα πιάτο με 5 υλικά που θα ετοιμάσεις σε χρόνο dt. Το πιάτο σου έχεις μόλις 256 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. χοιρινό φιλέτο (ολόκληρο αν είναι δυνατό)
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 8 ξερά σύκα
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. σος σόγιας
- 240 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC
- Αλατοπιπέρωσε τα φιλετάκια σου και άλειψε με ελαιόλαιδο (ίσως και σπρέι θα έκανε)
- Ζέστανε ένα τηγανάκι ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος που να μπαίνει και στο φούρνο και θωράκισε το φιλέτο σου για μερικά λεπτά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές
- Στο μεταξύ κόψε τα σύκα σε κυβάκια και ανακάτεψε το σος σόγιας, το νερό και το μπαλσάμικο σε ένα μικρό μπολ
- Απόσυρε το χοιρινό από τη φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα σύκα και το μείγμα του μπαλσάμικου. Ανακάτεψε ελαφρά να ομογενοποιηθεί λίγο η σαλτσούλα σου
- Ψήσε όπως είναι στο φούρνο για 15 λεπτά ανακτεύοντας πότε πότε το κρεμμύδι
- Βγάλε από το φούρνο και σκέπασε καλά το σκεύος με ειδική μεμβράνη για 5 λεπτά
- Κόψε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες και σέρβιρε
Tip
Έβγαλες το χοιρινό φιλετάκι σου για ξεπάγωμα; Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα το ξεπαγώσεις σωστά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ