Χοιρινό φιλέτο με γαρνιτούρα μπαλσάμικου και ξερού σύκου

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Καραμελωμένα κρεμμύδια, μπαλσάμικο και σύκο θα φτιάξουν την πιο γλυκιά γαρνιτούρα στο ψητό σου χοιρινό φιλέτο. Μπορείς να το συνοδεύσεις επίσης με ψητά λαχανικά. Ένα πιάτο με 5 υλικά που θα ετοιμάσεις σε χρόνο dt. Το πιάτο σου έχεις μόλις 256 θερμίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. χοιρινό φιλέτο (ολόκληρο αν είναι δυνατό)
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 8 ξερά σύκα
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. σος σόγιας
  • 240 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC
  • Αλατοπιπέρωσε τα φιλετάκια σου και άλειψε με ελαιόλαιδο (ίσως και σπρέι θα έκανε)
  • Ζέστανε ένα τηγανάκι ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος που να μπαίνει και στο φούρνο και θωράκισε το φιλέτο σου για μερικά λεπτά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές
  • Στο μεταξύ κόψε τα σύκα σε κυβάκια και ανακάτεψε το σος σόγιας, το νερό και το μπαλσάμικο σε ένα μικρό μπολ
  • Απόσυρε το χοιρινό από τη φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα σύκα και το μείγμα του μπαλσάμικου. Ανακάτεψε ελαφρά να ομογενοποιηθεί λίγο η σαλτσούλα σου
  • Ψήσε όπως είναι στο φούρνο για 15 λεπτά  ανακτεύοντας πότε πότε το κρεμμύδι
  • Βγάλε από το φούρνο και σκέπασε καλά το σκεύος με ειδική μεμβράνη για 5 λεπτά
  • Κόψε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες και σέρβιρε

Tip

Έβγαλες το χοιρινό φιλετάκι σου για ξεπάγωμα; Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα το ξεπαγώσεις σωστά!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164