Το χοιρινό έχει την τιμητική του αυτές τις ημέρες. Για αυτό και εμείς σου προτείνουμε μια κατ’ εξοχήν χριστουγεννιάτικη συνταγή με δαμάσκηνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 κιλό χοιρινό μπούτι ξεκοκκαλισμένο
- 2 πράσα
- 25 δαμάσκηνα ξερά
- 5 κλωναράκια σέλινο
- 1 ποτήρι κονιάκ
- 10 αμπελόφυλλα ζεματισμένα
- 6 κ.σ βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο σπάγγο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα δαμάσκηνα στο κονιάκ να μουσκέψουν από βραδύς
- Άνοιξε το χοιρινό μπούτι και αλατοπιπέρωσέ το
- Ψιλόκοψε το πράσο και το σέλινο. Σε ένα τηγανάκι λιώσε 3 κ.σ. Βούτυρο και σόταρέ τα. Όταν μαραθούν καλά στρώσε τα πάνω στο κρέας
- Βγάλε τα δαμάσκηνα από το κονιάκ και στρώσε τα πάνω από τα πράσα με το σέλινο. Κράτησε το κονιάκ
- Χρησιμοποιήσε τα αμπελόφυλλα σαν στρώμα για να πατήσει επάνω το κρέας
- Τύλιξε όλες τις στρώσεις αυτές, μαζί με τα αμπελόφυλλα σε ένα σφιχτό ρολό
- Δέσε το ρολό σου με το σπάγγο ώστε να μην ανοίξει στο ψήσιμο
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα που να χωρά όλο το ρολό, σόταρε όλο το ρολό στο υπόλοιπο βούτυρο και στη συνέχεια πρόσθεσε το κονιάκ
- Άφησε το ρολό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου
- Παρακολούθησε το ρολό και αν δεν έχει πολλά υγρά πρόσθεσε λίγο χλυαρό νεράκι
- Συνόδευσέ το με πουρέ πατάτας ή ρύζι
Tip
Πρόσεξε ο σπάγγος να μην είναι πλαστικός. Θα βρεις ειδικό σπάγγο για μαγείρεμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ