Μια λεμονάτη μαρινάδα θα κάνει την μπριζόλα τρυφερή, ενώ θα της προσφέρει υπέροχο άρωμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Το ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού
- 2-3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. βασιλικό
- 5 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 5 χοιρινές μπριζόλες (κατά προτίμηση λαιμό)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός από το κρέας σε ένα μπολ
- Βύθισε μέσα τις μπριζόλες και άφησε για 4 ώρες το λιγότερο
- Στράγγιξε το κρέας και ψήσε στα κάρβουνα
- Με ένα πινελάκι πέρασε δυό τρεις φορές το κρέας όσο ψήνεται
Tip
Barbecue Tip: Υπολόγισε πως θα χρειαστείς 1 κιλό κάρβουνα για κάθε 1 κιλό κρέατος. Φρόντισε όπως είπαμε να κάτσει η φωτιά και να "χωνέψουν" καλά τα κάρβουνα. Αν από το λίπος φουντώσει και πάλι η φωτιά, λίγο ξίδι θα σε βοηθήσει να τη σβήσει.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ