Τρυφερό χοιρινό που λιώνει στο στόμα, μανιτάρια και πικάντικο κίτρινο τυρί θα σου δώσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα. Συνόδευσέ το με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες φούρνου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/5 κιλό χοιρινό μπούτι κομένο σε μερίδες (όπως για μια τηγανιά)
- 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια (περίπου 250 γραμμάρια) σε φετούλες
- 1 κονσέρβα κονκασέ ντοματάκια ψιλοκομένα
- 2 μέτρια κρεμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- Ελαιόλαδο
- 250 γρ. ρεγκάτο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπέρωσε το κρέας και σόταρέ το ελαφρά σε τηγάνι με ελαιόλαδο για να ροδίσει
- Παράλληλα σόταρε τα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα
- Πρόσθεσε και τη ντομάτα στα κρεμύδια και άφησε τη σάλτσα να δέσει για 10 περίπιυ λεπτά σε μέτρια φωτιά
- Πρόσεσε το κρέας και σβήσε με το κονιάκ. Άσε ανοικτό το καπάκι να φύγει το αλκόολ
- Άφησε το φαγητό να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά και αφού έχει σχεδόν ψηθεί γύρισε το φαγητό σε ένα πήλινο ή πυρέξ μαζί με το τυρί κομμένο σε κυβάκια
- Ψήσε στους 200oC να λιώσει το τυρί και να δέσει όλο το φαγητό μαζί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ