Αν κάποιος ξέρει πως να τα μαγειρεύει, αυτή είναι σίγουρα η Κρήτη. Πεντανόστιμα σαλιγκάρια με συνοδεία από τον ιδιαίτερο ξινό τραχανά του νησιού. Απλά επισκέψου ένα κατάστημα με προϊόντα από την Κρήτη και καθάρισες…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό ξινόχοντρο (ξινός τραχανάς)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα σαλιγκάρια σε μια λεκάνη με νερό, ώσπου να βγάλουν τα κεφάλια τους. Ξεχώρισε όσους έχουν κολλήσει και πέταξε όσους δεν έχουν βγει
- Ξέπλυνε καλά σε κρύο νερό
- Στη συνέχεια τσιγάρισε το κρεμμύδι με το σκόρο και πρόσθεσε τους μέσα συνεχίζοντας το τσιγάρισμα. Έχε υπομονή για να ψηθούν καλά
- Πρόσθεσε τη ντομάτα και αλατοπίπερο. Συμπλήρωσε και λίγο νεράκι (περίπου 1 ποτήρι) και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά σκεπασμένο
- Στο μεταξύ ζέστανε νερό σε άλλη κατσαρόλα. Μέτρησε το ξινόχοντρο και βράσε διπλάσια ποσότητα νερό (μείον 1 ποτήρι που έχει ήδη το φαγητό)
- Πρόσθεσε το νερό ζεστό στα σαλιγκάρια και στη συνέχεια τον τραχανά. Σκέπασε και άφησε σε πολύ χαμηλή φωτιά.Ανακάτεψε ανά διαστήμα ώστε να πιει όλα του τα υγρά.
- Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε για λίγα λεπτά να τραβήξει και άλλο τα υγρά. Σέρβιρε ζεστό
Tip
Τα σαλιγκάρια που δεν βγαίνουν από το καβούκι τους, είναι πιθανότατα ψόφια και γι' αυτό πρέπει να τα πετάξεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ