Αρωματικό ζαμπόν γλασαρισμένο με μαρμελάδα σύκου και προτοκάλι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ χοιρινό ζαμπόν (περίπου 1,5 kg) κομμένο σε σπιράλ
- 1 φλ. μαρμελάδα σύκο
- 2 κ. σούπας μουστάρδα dijon
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο και ψήσε το ζαμπόν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
- Αφαίρεσε το ζαμπόν από το φούρνο περίπου 30 λεπτά πριν τον προβλεπόμενο χρόνο ψησίματος.
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακάτεψε τη μαρμέλαδα με τη μουστάρδα και το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζέστανέ τα μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα.
- Με ένα πινέλο περίχυσε το ζαμπόν με τη μισή σάλτσα σύκου, ώστε να μπει και στις πτυχώσεις και ψήσε για την υπόλοιπη μισή ώρα που χρειάζεται.
- Βγάλε το ζαμπόν από το φούρνο και περίχυσέ το με την υπόλοιπη σάλτσα, κόψ’ το σε φέτες και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ